Turecké sladkosti
Jedna z nejzajímavějších zážitků, které může člověk v Istanbulu ochutnat jsou místní sladkosti, které jsou velice sladké a táhnou člověka k jejich neustálému užírání, což se ale může nakonec ukázat na naší váze, na což upozorňuje mnoho cestovatelů a místních kuchařů. Návštěvník istanbulských trhů si nesmí nechat ujít Lokum, Köme a Helvu, což jsou typické turecké sladkosti nejbližší našim bonbónům.
Helva
V češtině známá pod slovem Chalva je pochoutka vyráběná z rozemletých sezamových semínek smíchaných s medem.
Baklava
Nejznámější tureckou sladkostí je Baklava, která se skládá z pistáciových oříšků, cukerného sirupu a mnoha jemných plátků těsta. Existuje mnoho způsobů, kterými lze baklavu ozvláštnit. Místní kuchaři se ji snaží často předělat do jiných tvarů ale tak aby si stále ponechala svou cukrově pistíciovou chuť.
Tavuk Göğsü
Avšak dezert, jež je pro Evropany podivný svou výrobou a náplní je Tavuk Göğsü, dezert je totiž pudink vyráběný z kuřecího masa, nejlépe buvolího mléka a rýžové mouky. Nakonec bývá dezert posypán skořicí, aby měl zajímavější vzhled i chuť.